🍁پیشنهادی برای مطالعه🍁
🔹عنوان کتاب: “همهٔ مردم برادرند”
🔹اثر “مهاتما گاندی”
🔹برگردان: “محمود تفضلی”
🔹چاپ اول: ۱۳۴۸، چاپخانهٔ سپهر تهران
⬅️ این کتاب منتخبی است از کتابها، مقالات، مصاحبهها و نطقهای “گاندی”.
⬅️ برشی از مقدمهٔ کتاب:
« هرچندگاه یکبار، معلمی بزرگ ظهور میکند. ممکن است چندین قرن بگذرد تا چنین شخصیتی پیدا شود.
آنچه آن شخصیت بدان شناخته میشود “زندگی” است که نخست خود آن را عمل میکند و بعد به دیگران میگوید چگونه ممکن است بدانسان زندگی کرد.
گاندی چنین معلمی بود.
… زندگی گاندی در سنن مذهبی هند ریشه داشت که همواره برای “جستجوی شوقآمیز حقیقت”، “احترام عمیق به حیات”، “آرمان دلنبستن به هیچ چیز” و “آمادگی برای آنکه همه چیز در راه شناختن خدا فدا شود” تأکید داشته است.
او در سراسر عمر خود در جستجو و تکاپوی مداوم حقیقت بود…»
⬅️ برشهایی از متن کتاب:
🔹«تمام اقدامات من از محبت تغییرناپذیرم به جامعهٔ بشری ناشی میشود.
میان خویشاوندان و بیگانگان، هموطنان و خارجیان، سفیدها و رنگینها، هندوها و هندیان دیگری که اعتقادات دیگر دارند؛ چه مسلمانها، چه پارسیها، چه مسیحیها و چه یهودیها، هیچگونه تفاوت و امتیازی نمیشناسم.»
🔹«از راه انضباطی مداوم و ممتد، همراه دعای ملتمسانه، موفق شدهام که در مدتی بیش از چهل سال هرگز از هیچکس نفرت نداشته باشم.»
🔹«در نظر من “خدا” حقیقت و محبت است، “خدا” اخلاق و نیکی است، “خدا” نترسی و بیباکی است، “خدا” سرچشمهٔ روشنایی و زندگی است و در عین حال، او برتر و ماورای همهٔ این چیزها است… .»
🔹«عقیده دارم که “انجیل” و “قرآن” و “زند” و “اوستا” هم به اندازهٔ “وداها” الهام الهی دارند. اعتقاد من به کتابهای مقدس هندو ایجاب نمیکند که هر کلمه و هر جملهٔ آنها را به عنوان الهام الهی بپذیرم…
من هیچگونه تفسیر و تعبیر را هر قدر هم دانشمندانه باشد، اگر با منطق و احساس اخلاقی سازگار نباشد نمیپذیریم.»
🔹«من هیچ گناهی بزرگتر از این نمیشناسم که بیگناهان را به نام “خدا” زیر فشار قرار دهند.»
🔹«من به مذهب معتقدم، به آن سوگند میخورم و بهخاطر آن میمیرم؛ اما اینها همه امور شخصی من است. دولت نمیتواند در آن هیچ دخالتی داشته باشد.
دولت باید مراقب رفاه عمومی، بهداشت، ارتباطات، روابط خارجی، وضع پولی و نظایر آن باشد و نه اینکه به مذهب من و شما بپردازد… .»
🔹«عدم خشونت فقط وقتی خواهد بود که ما کسانی را دوست بداریم که از ما نفرت دارند. میدانیم که عملکردن به این “قانون بزرگ محبت” چقدر دشوار است؛ اما آیا انجام تمام کارهای بزرگ و نیک دشوار نیست؟»
⬅️ این کتاب، به توصیهٔ سازمان علمی فرهنگی ملل متحد “یونسکو”، به مناسبت یکصدمین سال ولادت “گاندی” و به احترام شخصیت و تأثیر او در حیات سیاسی و اجتماعی جهان معاصر، گردآوری شده است.
متن اصلی آن در سال ۱۹۵۸ به زبان انگلیسی انتشار یافت و از آن پس به زبانهای مختلف ترجمه شد.