وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه امسال بودجه قرآنی درون وزارتخانه تعریف شدهاست، از افزایش 7میلیارد تومانی اعتبار این بخش خبر داد.
به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)،سید رضا صالحی امیری، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، صبح جمعه (6 مردادماه) با حضور در استودیوی برنامه گفتگوی ویژه خبری شبکه قرآن، درباره نوآوریهای این وزارتخانه در بحث قرآن و معارف اظهار کرد: سازمانهای متنوعی با مجموعه فعالیتهای قرآنی وزرات فرهنگ و ارشاد اسلامی در ارتباط هستند. در مجموع چند سازمان داریم که به شکل کلی درگیر امور قرآنی هستند؛ معاونت فرهنگی، سازمان اوقاف و امور خیریه و معاونت قرآن و عترت از آنجمله است. بهطور کلی، امسال الزام کردیم که همه حوزههای مرتبط با فرهنگ، برنامه قرآنی داشته باشند. مثلا سینمای ما باید فیلم قرآنی داشته باشد. حوزه های تجسمی، کتاب، تئاتر و … همه باید در راه قرآن و تولید محتوای قرآنی قدم بردارند.
وی افزود: جهتگیری وزارتخانه در راستای فعالیتهای قرآنی تقویت شده است. باور داریم که قرآن نور است و توجه به آن مقوم جامعه اسلامی است. از شاخصههای اصلی هویت دینی ما، قرآن و عترت است.
صالحی امیری در ادامه گفت: ما در کشور با تنوع و گستردگی فعالیتهای قرآنی مواجه هستیم و در کل کشور مجموعه عظیمی از نهادها هستند که فعالیت قرآنی انجام میدهند. ما نیازمند یک سازمان و نهاد هستیم که بر این مجموعهها نظارت داشته باشد. باید یک سازمان قرآنی با نگاه نظارتی و تولیگری داشته باشیم. وظیفه ما در آن سازمان، حمایت از مجموعه فعالیتهای قرآنی است.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تصریح کرد: هر فعالیتی باید یک نتیجه داشته باشد. فعالیتهای گستردهای در مساجد و موسسههای قرآنی داریم، اما چقدر ارزیابی کردیم که اثربخشی آنها در جامعه چیست؟ معرفتافزایی، سبک زندگی اسلامی، قرآن و گفتار و اخلاق اجتماعی چقدر رشد داشته است؟ همواره به همکاران خود میگویم، گسترش فعالیتها باید نتیجه هم داشته باشد. من به هیچ عنوان بر اصل مدیریتی این سازمان نظارتی تاکید ندارم. تاکید من تنها بر امر نظارت بر فعالیتهای قرآنی در نهادهاست. این سازمان میتواند زیرمجموعه هر نهادی اداره شود. تاکید دارم که با سخنرانی، همایش و شعار به هدف اصلی توسعه قرآن در متن جامعه نمیرسیم.
وی درباره بودجه فعالیتهای قرآنی و تعریف آن نیز گفت: بودجه باید مبتنی بر دو اصل هدف و برنامه باشد و در یک چارچوب رسمی درست تعریف شود. ما در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برای اینکه از قافله عقب نمانیم، بودجه قرآنی را در درون وزارتخانه تعریف کردهایم. سال گذشته ١٦ میلیارد و امسال ٣٢ میلیارد بودجه قرآنی داشتیم. معتقدیم باید ارتباط مردم با قرآن و عترت به زندگی مردم و متن جامعه آید. ارتباط مردم با قرآن از طریق فیلم، انیمیشن و … ممکنتر است. فیلم، هنر و نقاشی و بازی اسلامی را باید تولید کنیم و مفاهیم قرآنی را گسترش دهیم. باید زبان جدیدی را برای انتقال مفاهیم قرآنی تعریف کنیم.
صالحی امیری در ادامه درباره برگزاری جشنواره رضوی گفت: ما باید در راه اشاعه فرهنگ رضوی قدم برداریم. باید بدانیم که فرهنگ ما با اهلبیت و عشق به آنها عجین شده است. بحث از معرفت و فرهنگ رضوی تبلیغات نیست، یک نیاز اجتماعی است. این کار را حتی در تقویت محتوا در فضای مجازی هم پیگیری میکنیم. کاری که در این ۱۵ سال انجام شده است، بحث معرفتافزایی در دهه کرامت است. امروزه ۳۴ نهاد در کل کشور با برپایی دو هزار و 500 آئین در اینباره در تکاپو هستند. اکنون فرهنگ رضوی از مرزها هم عبور کرده و ما امسال شاهد برگزاری جشنهای دهه کرامت در ۷۷ کشور جهان هستیم. یکی از دغدغههای بنیاد ملی امام رضا (ع) نیز همین اشاعه فرهنگ رضوی در دنیاست. ما باید بدانیم که این سرزمین آیینه معرفتافزایی اهل بیت (ع) است و حتی از طریق کانونهای پرورش فکری و مهدکودکها باید برای ترویج این فرهنگ تلاش کنیم.
به گفته وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با فراخوانی که برای جشنواره امام رضا (ع) منتشر شد، نزدیک به یک میلیون نفر به آن لبیک گفتند و آثار مقبولی در رشتههای هنر، پژوهش و شعر و ادب به دبیرخانه رسید؛ همه این آثار نشان از ترویج فرهنگ رضوی و قرآنی در جامعه دارد.
وی درباره برپایی نمایشگاه دائم برای پرداختن به مباحث قرآن و عترت گفت: ما میتوانیم یک نمایشگاه دائم برای مسائل فرهنگی داشته باشیم. به این ترتیب، در طول سال با توجه به مناسبتها و اتفاقات روز به موضوعات قرآنی، فرهنگی و اجتماعی میپردازیم.